Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Rutger Bregman schreef een nieuw boek: ‘Het water komt.’ In deze brief aan alle Nederlanders luidt Rutger de noodklok: net als voor de Watersnoodramp in 1953 waarschuwen experts dat we grote delen van Nederland kunnen verliezen aan het water. Toch komen we niet genoeg in actie. Maar nu kunnen we het tij nog wél keren. Om ervoor te zorgen dat iedereen dit verhaal kan lezen of luisteren, geven we het gratis weg. Ga naar https://hetwaterkomt.nl voor jouw exemplaar.

Tijdens de watersnoodramp van 1953 was ik 7 jaar en woonde in mijn geboortestad Dordrecht. In het filmje komt een korte flits voorbij van een ondergelopen Bagijnhof, met rechts de twee markante torens van het helaas gesloopte postkantoor. Wij woonden in de wijk Krispijn, waar het water door de straat stroomde en net niet hoog genoeg kwam om ons huis binnen te dringen. Ik heb die dag intens beleefd, met steeds het loeiende geluid van de storm. In de dagen daarna zag ik de ravage in de stad en het binnenrijden van de amfibievoortuigen met drenkelingen van de Zuid-Hollandse eilanden en uit Zeeland.
Die belevenissen en beelden benadrukken voor mij de urgentie dat ons land er klaar voor is als het water komt.

~~~~~~~~~~

“Dit verhaal gaat over de toekomst van ons allemaal, iedere Nederlander zou het moeten lezen en daarom kun je het nu gratis bestellen!”
Martijn Krabbé
Ambassadeur
Nationale Postcode Loterij

“Als er nu één verhaal verteld moet worden, dan is dat het verhaal van Johan van Veen. Een van de grootste Nederlanders aller tijden. Hij was de vader van de Deltawerken, en zijn verhaal laat zien: we kunnen de strijd tegen het water opnieuw winnen.”
Rutger Bregman
Auteur Het water komt

Dit boek is een samenwerking tussen De Correspondent en de Nationale Postcode Loterij. Je kunt het gratis bestellen zonder dat je vastzit aan een abonnement op De Correspondent of de Nationale Postcode Loterij.

Tussen Domburg en Westkapelle

4 gedachtes over “Het water komt

 1. Theresa schreef:

  We hebben t boekje gedownload, Kees!

  Geliked door 1 persoon

 2. Erik Vening schreef:

  Heb het boekje besteld; ben benieuwd wat deze beste man te melden heeft. Bedankt voor de tip Kees!

  Geliked door 1 persoon

 3. Gmt schreef:

  België zou een voorbeeld moeten nemen aan jullie doorzettingsvermogen!

  Like

  1. Kees schreef:

   De neuzen staan in Nederland helaas nog niet allemáál de goede, verstandige èn onontkoombare kant op. Want het gaat geld kosten…😒 Ik ben ervan overtuigd dat het water gaat komen. Daarom is ieder duwtje goed. Zoals dit boekje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: