Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Het is vandaag 21 november 2021. Een gewone zondag in de herfst, zou je zeggen en dat is ook zo voor velen. Maar niet voor Ans en mij. Want vandaag is het onze trouwdag. En wel de 52e! 

Op vrijdag 21 november 1969 bestegen wij enthousiast de trap van het stadhuis in Eindhoven om ons in de echt te laten verbinden. En die verbinding kunnen we gelukkig ook nu weer vieren, zij het op bescheiden wijze. Want het zijn geen tijden voor uitbundige uitjes of evenementen. Dus het gaat in covideuze soberheid, saampjes thuis met een flesje wijn en wat knabbelnootjes.

Vandaag zijn we dus 52 jaar getrouwd. Een heel leven bijna, waaraan we veel herinneringen hebben. Op zo’n dag gaan je gedachten daar toch wel geregeld heen. Naar hoe we ons leven vorm en inhoud gaven, eerst samen en dan met de kinderen. Werk en studie, opvoeding, hobby’s, vreugden en teleurstellingen, van alles gaat door je hoofd. Een schaduw die doorlopend met ons meegaat is dat we onderweg onze dochter zijn kwijtgeraakt. Dat is iets wat bij het ouder worden steeds meer aan ons gaat vreten.

Er waren de diverse verhuizingen binnen Dordrecht en uiteindelijk 11 jaar geleden naar Middelburg. Vakanties eerst in Nederland en vanaf 1979 naar het buitenland, de eerste jaren vooral Zuid-Frankrijk en al gauw met De Waard tenten. Kamperen in dat klimaat en landschap was een verademing na een aantal verregende vakanties in Nederland met kinderen die dan ziek werden. Kamperen doen we nog steeds, hoewel de caravan voor het tweede jaar in de stalling is gebleven, vanwege corona en de medische malheur die ons de laatste jaren toch wel flink getroffen heeft. 

Maar we zijn er nog en gaan dapper door, zeggen we regelmatig tegen elkaar. Inmiddels beiden 70+ en wachtend op de uitnodiging voor de derde prik tegen corona.
We maken nog plannen om van alles te doen en ervan te genieten.
Ja, dat vieren we vandaag ook.

14 gedachtes over “Vandaag

 1. jaco008yahooca schreef:

  Ook vanuit Canada onze felicitaties met jullie 52e trouwdag viering. Ook hier vierden wy op dezelfde dag onze 53e, dus precies een jaar eerder getrouwd. Samen met jullie hopen op deze datum die speciale dag met gezondheid te mogen vieren.

  Like

  1. Kees schreef:

   Dank jullie wel, Jaap en Betsie. En ook onze felicitaties voor jullie. Toch wel bijzonder, diezelfde dag voor jullie èn ons dus, met precies een jaar ertussen. Er zit een mail in de pen om jullie bij te praten. Groet over the ocean.

   Like

 2. Van harte gefeliciteerd. En ook leuk om de paralellen in ons leven te zien. Ik geboren in Eindhoven, ook gewoond in Dordrecht en nu dus beland in Middelburg.

  Like

  1. Kees schreef:

   Dank je, Toos. En hoe verrassend! Van Eindhoven wist ik, maar dat je ook in mijn geboortestad Dordrecht hebt gewoond is nieuw voor me. Nou ja – bien étonné de se trouver ensemble.

   Like

 3. Corrie Marijs schreef:

  Lieve Ans en Kees, wat een lange tijd en jullie stralen nog altijd heel veel liefde uit voor elkaar, jullie kinderen ( ook al zijn jullie er een kwijt geraakt) en de mensen om jullie heen. Dat er voor jullie nog vele gelukkige jaren in rust en gezondheid mogen volgen wens ik jullie van harte.

  Like

  1. Kees schreef:

   Dankjewel, Corrie

   Like

 4. Gmt schreef:

  Van harte proficiat ! Marie ikzelf hebben enkele maanden geleden ook die 52 bereikt! Geniet van elke dag en blijf mooie blogs posten!

  Like

  1. Kees schreef:

   Dank voor je felicitatie. We genieten van elke dag en blogs posten zal ik blijven doen, hoe moeizaam het me soms ook afgaat. Er is gelukkig altijd voorbeeld en inspiratie In de stilte te vinden.

   Like

 5. peter beheydt schreef:

  Proficiat allebei, het is inderdaad al eventjes geleden. Ik ben geboren in het jaar dat jullie gehuwd zijn 🙂

  Like

  1. Kees schreef:

   Bedankt voor je felicitatie, Peter. En bedenk: tempus fugit!

   Like

 6. Rien Verwijs. schreef:

  Kees en Ans, een gedenkwaardige en tegelijkertijd prachtige dag! En hopelijk nog goede jaren in meerdere opzichten in het verschiet!

  Like

  1. Kees schreef:

   Inderdaad gedenkwaardig en prachtig deze dag, Rien. Vooral ook als je bedenkt hoevelen uit onze kring en daarbuiten dit niet gegeven is.
   Dank voor je goede wensen.

   Like

 7. Kees en Theresa schreef:

  Van harte, Kees!
  Nog vele jaren voor jou en Ans gewenst. Liefs van ons

  Like

  1. Kees schreef:

   Dank, lieve vrienden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: