Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Het was vandaag een bijzondere dag. Want na 20 maanden hebben we de caravan uit de stalling gehaald. Halverwege september 2017 is hij daar neergezet en gingen we een langdurig zware en onzekere tijd in. Operatie, bestraling, chemo enzovoorts voor mijn Lief, later hartritmestoornis bij mij die implantering van een icd noodzakelijk maakte.
Naweeën en schadeherstel gaan nog steeds door. Toch zijn we in de laatste maanden voorzichtig opgekrabbeld, maakten plannen in de verwachting dat het zou kunnen en vandaag is de eerste echte stap gezet.

KST02254
De caravan staat eindelijk weer bij huis

Morgen brengen we de caravan naar de dealer voor een grote beurt. Dinsdag kunnen we hem ophalen en daarna kan het laden beginnen. En alle andere voorbereidingen die bij een reis met je eigen huisje-op-wielen horen.

Hoewel we nog grote trektochten door Europa op het wensenlijstje hebben staan, zijn de plannen voor dit jaar eenvoudig: we blijven in Nederland. Om te zien hoe het ons afgaat nu we krakkemikkiger zijn geworden èn om te genieten van de schoonheid van eigen land, maken we een toertje met verblijf op campings in Zuid-Holland, Gelderland, Drenthe en Friesland. Dat zijn de voorzichtige plannen. Zoals altijd ligt er niets vast, hebben we niets geboekt en kunnen we onderweg ook nog beslissen om andere bestemmingen te kiezen. Dat is het heerlijke van kamperen: weer, stemming, tips van anderen, je hebt steeds de vrijheid om per dag je eigen weg te kiezen.

Vrijheid altijd blijheid of niet

Ik zie op het moment dat ik dit schrijf op Twitter bij @Vrijzinnigen_nl een bericht langskomen over de uitgave van een boekje met de titel Is vrijheid altijd blijheid? Wel, als ik even als kampeerder terugdenk aan alle tochten die we door Europa gemaakt hebben… Mijn antwoord is binnen deze context duidelijk ja. Met betrekking tot de vele andere facetten van het leven en in andere maatschappelijke kaders bezien, kan ik me een ander antwoord voorstellen. In de tweet lees ik dat het gaat over hoe de vrijheid onder druk staat en het boekje is kennelijk uitgegeven in het kader van de komende 4 en 5 mei herdenking en viering. Ik lees er nog wel over in de recensies die komende dagen in de kranten zullen staan.

Wij gaan binnenkort eerst kamperen en dat doen we Vrij & Blij in een vrij en mooi land.

Yntemasloot bij Gaastmeer
Mooi Nederland: de Yntemasloot bij Gaastmeer

2 gedachtes over “Eindelijk

  1. Clara schreef:

    fijn om te lezen dat jullie terug plannen kunnen maken.

    Geliked door 1 persoon

  2. bloggiebertie schreef:

    Heel veel Vrijheid en Blijheid op deze vakantie ! De Zin voor Relativering -voorwaarde voor het ervaren van vrijheid en blijheid- hebben jullie al. Nu nog even de caravan inpakken en de motor starten….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: