Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Het is vandaag de laatste dag van ons verblijf in Hurpesch. In de verwachting van aangekondigde opklaringen zijn we vanmiddag naar Schweiberg gewandeld, een buurtschap op een helling en heuvelrug aan de andere kant van de Geul. De opklaringen kwamen in zo beperkte mate, zo kort en ook nog niet over het Geuldal, dat de wandeling onder donkere wolken verliep. Desondanks genoten we van het mooie uitzicht over het Geuldal, op Hurpesch en op de Vijlenerberg.

 

Hurpesch gezien vanaf Schweiberg

Doorkijkje naar Hurpesch vanuit Schweiberg

Schweiberg is ook weer zo’n buurtschap met mooie vakwerkhuizen die als beschermd dorpsgezicht te boek staat. Net als in andere buurtschappen in het Heuvelland zijn veel van die vakwerkhuizen in gebruik als vakantiewoningen.

Schweiberg

In Schweiberg

Kribke in Schweiberg

Ook in Schweiberg een kribke

Vanaf de heuvelrug waarop Schweiberg ligt heb je een prachtig uitzicht over het Geuldal tussen Mechelen en Epen. Hiermee namen we afscheid van het Limburgse heuvelland.

Geuldal en Vijlenerberg

Links de torenspits van Vijlen, in het midden de Hurpescherweg met de glooiing naar de Klitserbeek met daarboven naar rechts de hellingbossen van de Vijlenerberg

Vanavond heerlijk gegeten in Herberg De Smidse. Nu nog de laatste dingen inpakken en dan is het voorbij. Morgenochtend gaan we op huis aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: