Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Het prachtige warme weer van vandaag zou je bijna doen vergeten dat het al een paar weken herfst is. Het was wel opnieuw een mooie dag om er op de fiets opuit te trekken.

CRT_20997 1

Bij mijn zwerftocht over Walcheren kwam ik in Oostkapelle bij Terra Maris, het museum voor natuur en landschap van Zeeland. In de landschapstuin zag ik de kleuren van de herfst in deze prachtige Fluweelboom. Al voelt het weer dan aan alsof het nog volop zomer is, de natuur weet wel hoe laat het is. Het is tijd voor de warme gloedvolle kleuren als teken dat het afsterven begonnen is, ter voorbereiding op de naderende winter.
Winter?

CRT_20997

Een paar kilometer daar vandaag, bij de vliedberg langs de Bosweg bij Zanddijk, een dorpje bij Veere, zag ik een heel ander tafereel. Daar was het lente, althans volgens de schapen. En wat hoort er bij de lente? Juist, lammetjes. Nieuw leven in de herfst, ook in dit jaargetijde een vertederend tafereel.

CRT_20965

CRT_20969

Toch, de zon zakt en gaat steeds eerder onder. ’s Nachts koelt het harder af en de morgen begint vaak met nevels. De natuur laat zich niet foppen, het herfstweer komt er aan, met storm en regen. Dan gaan de lammetjes naar binnen en de blaadjes vallen.
Onherroepelijk.

 

Een gedachte over “Herfstcontrast

  1. Trudy schreef:

    Genoten en ach een lammetje, het zijn echt wonderschone foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: