Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

De zomer loopt geleidelijk op zijn eind. Het wordt vroeger donker en de temperatuur glijdt naar een lager niveau. Het kan in september dan nog wel eens goed warm zijn, voorlopig ervaar ik het naderen van de herfst.

Het was een bijzondere zomer. Allereerst natuurlijk vanaf begin maart de coronapandemie met de opgelegde beperkingen. Die wij goed naleefden wegens het behoren tot de kwetsbare groep. Daarnaast werd Ans vanaf december steeds zwakker en zieker tot eind juli een operatie daarin een keer ten goede bracht. En ik onderging in mei en juni een pittige behandeling van mijn hoofd om een nieuwe huid te laten ontstaan die vrij van huidkanker is of zou moeten zijn.

In al die maanden van thuisquarantaine met stilte en isolement en een beetje eenzaamheid waren we heel blij met de tuin. In het voorjaar schreef ik al over de grotere aandacht die we eraan konden besteden nu we thuis moesten blijven. Dat heeft zich heel de zomer door uitbetaald in de vorm van veel mooie bloemen en vruchten. Ans weet wel hoe ze dat voor elkaar moet krijgen. En ik heb als chef van het gras ook mijn best gedaan en het kleine gazon kreeg ten lange leste dan ook de allure van een biljartlaken.

Van al dat troostende schoons tijdens ons pittige voorjaar en dito zomer neem ik in deze bijdrage een selectie op. 
Als een kleine bloemlezing.

Oase in coronatijd
Fuchsia
De uitbundig bloeiende klimroos
Petunia en bloeiende Hosta in potten bij de voordeur
Roos

Inmiddels gaat het ons beter. Het herstel van ingreep en behandeling zet door. Wel blijven we veel thuis omdat het coronavirus nog steeds niet bedwongen is en we ons vaak niet veilig voelen op drukke plaatsen. En die zijn er teveel onder de huidige omstandigheden.
Maar plannen om iets te ondernemen zijn er inmiddels weer. 

11 gedachtes over “Bloemlezing

  1. Trudy schreef:

    Chef van het gras, zo grappig! Het ziet er erg mooi uit. Dat het allemaal maar goed mag gaan.

    Like

    1. Kees schreef:

      Dank je, Bert.

      Like

  2. Neeltje schreef:

    Het zijn heftige tijden voor jullie geweest en fijn dat het nu beter gaat.
    Mooie foto’s die een goed beeld van jullie tuin geven. Wat is het dan toch heerlijk om een tuin te hebben en er zo van te kunnen genieten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Kees schreef:

      In jouw stukjes lees ik geregeld hoeveel plezier jij van je tuin hebt en dat herken ik dus heel goed!

      Geliked door 1 persoon

  3. Gmt schreef:

    Een prachtige ‘bloemlezing’ die zich verder uitstrekt naar de zorg voor elkaar. De mooie foto’s, de tedere maar moedige tekst, ik begon er graag de dag mee en kom nu en dan weer even aanleunen als het mij te druk wordt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Kees schreef:

      Tastenderwijs zoekend naar woorden om mijn beleving van deze barre tijden weer te geven, doet het goed te lezen dat ze gewaardeerd worden.

      Like

  4. Theresa schreef:

    Wat een troost kan je vinden als je iets met aandacht doet. Op naar een mooie herfst en winter. Liefs!

    Geliked door 1 persoon

    1. Kees schreef:

      De herfst zal schitterend zijn. Dat is mijn oprechte verwachting, niet ironisch zoals de titel van Jan Siebelink’s boek is bedoeld, maar voorbij onvervulbare verlangens en ambities waar dat boek over gaat. Een andere herfst, vol warme kleuren.

      Like

  5. Rien Verwijs schreef:

    Wat een innig en verstild en toch zo duidelijk ‘verhaal’ over jullie beiden! Uiteraard weergaloze foto’s! Hartelijke groet en uiteraard al het goede in meerdere opzichten!

    Like

    1. Kees schreef:

      Dank je, Rien.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.